Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Aanbod glasvezel voor Borsele (Tijdens campagne)

Wij gaan een compleet nieuw glasvezelnetwerk aanleggen! Voor ons doen alle bewoners mee, van verafgelegen boerderijen tot woningen in de dorpen, van plaatselijke B&B's tot ondernemingen in zowel de dorpen als het buitengebied. Wij vinden namelijk dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om klaar te zijn voor de digitale ontwikkelingen van nu en die van de toekomst. Het aanleggen van een glasvezelnetwerk voor de dorpen en het buitengebied is een enorme investering. Wij vragen daarom een bijdrage voor het realiseren van deze aansluiting. Dit is de zogenaamde vastrechtvergoeding.

We hanteren twee tarieven: één voor adressen met zowel een coax/kabel- (Delta) als een koperaansluiting (KPN), die veelal in de dorpen voorkomen, en één voor adressen met alleen een koperaansluiting (KPN), die voornamelijk in het buitengebied liggen. De laatstgenoemde adressen ontvangen een hoger tarief, vanwege grotere graafafstanden tussen de woningen en de bijbehorende aanlegkosten.

Klik aan de rechterkant van deze pagina op ‘Doe de postcodecheck’ om te zien welk tarief geldt voor uw adres.

Voor adressen met zowel een coax/kabel- (Delta) als een koperaansluiting (KPN)
(veelal in de
dorpen)


U betaalt een eenmalige vastrechtvergoeding van € 200,-*. Daarnaast neemt u een abonnement bij een van de serviceproviders.

De vastrechtvergoeding hoeft pas te worden voldaan zodra uw woning is aangesloten op ons glasvezelnetwerk.

Voor adressen met alleen een koperaansluiting (KPN)
(veelal in het
buitengebied)

De eenmalige vastrechtvergoeding bedraagt € 2.300,-* voor de aanleg van de glasvezelaansluiting tot in uw woning. Daarnaast neemt u een abonnement bij een van de serviceproviders.

De vastrechtvergoeding hoeft pas te worden voldaan zodra uw woning is aangesloten op ons glasvezelnetwerk.

In 1x of in delen betalen. U bepaalt

Wij bieden u verschillende mogelijkheden om de vastrechtvergoeding te voldoen.

Variant A, afkoop: U betaalt eenmalig € 2300,-*.

Variant B, 2 x € 1200: U koopt de vastrechtvergoeding af in 2 termijnen van € 1200,-.

Variant C, 100€ + 15 jaar x € 20 per maand: U betaalt eenmalig € 100,- en vervolgens gedurende 15 jaar € 20,- per maand.

*Alle hierboven genoemde bedragen zijn incl. btw.
**Er vindt indexatie plaats op de maandelijkse termijnbedragen
Deze prijzen gelden in combinatie met een abonnement. Houd er rekening mee dat bij geen abonnement alsniveau alsnog serviceproviderskosten van eenmalig € 250,- in rekening worden gebracht.

Zo regelt u het:

Inschrijven

U schrijft zich in bij GlasDraad Borsele voor een glasvezelaansluiting.

Serviceprovider kiezen

Daarnaast sluit u een abonnement af bij één van de serviceproviders. Dit kan tijdens de hele aanlegperiode, vanaf zomer 2024 tot en met eind zomer 2025.

Maakt uw huidige serviceprovider al deel uit van ons aanbod? Dan kunt u hier vaak blijven.

ALLE SERVICEPROVIDERS

Niet aangemeld maar alsnog geïnteresseerd?

Inschrijven na de campagne is mogelijk, maar dan wordt het duurder. U betaalt dan aansluitkosten op basis van een persoonlijke offerte. Onderstaand ziet u een overzicht van wat dit voor u inhoudt.

Voor de dorpen (adressen met zowel een coax/kabel- (Delta) als een koperaansluiting (KPN))

Voor de dorpen geldt momenteel het aanbod van € 200,-. Na de campagne betaalt u dan de daadwerkelijke aansluitkosten op basis van een persoonlijke offerte. Dit kost minimaal € 800,-.

Voor het buitengebied (adressen met alleen een koperaansluiting (KPN))

Voor het buitengebied geldt momenteel een aanbod van € 2.300,-. Na de campagne zullen de daadwerkelijke aansluitkosten minimaal € 3.000,- bedragen.

Wel ingeschreven maar nog geen serviceprovider?

U heeft nog tot en met einde van 2025 om zich aan te melden bij één van onze serviceproviders. Wij adviseren u alle mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken.

Heeft u na het einde van 2025 geen abonnement bij één van de serviceproviders afgesloten, dan betaalt u eenmalig € 250,- extra aan serviceproviderkosten. Deze dienen ter compensatie voor het niet afnemen van een abonnement.

Gedurende de aanlegperiode houden wij u op de hoogte van de voortgang middels de zogenaamde bouwbrieven. Wij zullen u via deze bouwbrieven ook op de hoogte stellen wanneer u een keuze kunt gaan maken voor een serviceprovider.